Goede doelen

Omdat superhelden altijd bereid zijn hun eigen leven op het spel te zetten om anderen te helpen, zetten we je op een speciale missie om kwetsbare kinderen in Nederland geld in te zamelen. Ieder superheldenteam mag zelf kiezen voor welk goed doel er geld wordt opgehaald. Hieronder een overzicht van de goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Staat het goede doel van jullie voorkeur er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

 

CliniClowns

CliniClowns wil met humor, improvisatie en creativiteit echt contact maken met zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. Zij doen er alles aan om iemand te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Voor wie of waar ze ook spelen; hun doel is om altijd de mens achter de patiënt te blijven zien. Dit doen ze met de kracht van contact.

Klik hier om naar de website van CliniClowns te gaan voor meer informatie.

 

Het Gehandicapte Kind

Geen kind zonder vriendjes – dat is waar Het Gehandicapte Kind (NSGK) zich dagelijks keihard voor inzet. Al sinds 1950 steunen zij projecten op het gebied van spelen, leren en sporten voor kinderen met een handicap. Doel: het zelfvertrouwen van gehandicapte kinderen versterken en bijdragen aan een positieve beeldvorming. Voor kinderen met alle soorten handicaps in heel Nederland. Per jaar bereiken ze 30.000 kinderen en zorgen ervoor dat zij niet alleen hoeven te spelen maar samen met leeftijdsgenootjes kunnen opgroeien. In de speeltuin, op school, op de sportclub.

Klik hier om naar de website van Het Gehandicapte Kind te gaan voor meer informatie.

 

Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor duizenden kinderen in Nederland. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. 

Klik hier om naar de website van Het Vergeten Kind te gaan voor meer informatie.

 

KiKa

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van Kika is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

 Klik hier om naar de website van KiKa te gaan voor meer informatie. 

 

Make-A-Wish Nederland

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken zij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan. 

 

Klik hier om naar de website van Make-A-Wish Nederland te gaan voor meer informatie

 

Prinses Máxima Centrum Foundation

De Foundation van het Prinses Máxima Centrum is opgericht met het doel financiële middelen te werven om alle voorzieningen mogelijk te maken, die niet door de zorgverzekeraars vergoed worden en die van groot belang zijn voor de genezing van de kinderen. En daar zijn er veel van, zoals sport, onderwijs, toneel, muziek, elkaar ontmoeten, voeding op maat, onderzoek, angst & pijn reductie, artistieke activiteiten en begeleiding & onderzoek na genezing. Niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor het hele gezin.

 

Klik hier om naar de website van Prinses Máxima Centrum Foundation te gaan voor meer informatie.

 

Ronald McDonald Kinderfonds Nederland

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden wij gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. ‚ÄčEr is namelijk een medicijn dat elk ziek kind beter laat voelen: familie. Kies voor Ronald McDonald Kinderfonds en maak het mogelijk dat families altijd dichtbij hun kind kunnen zijn. 

 

Klik hier om naar de website Ronald McDonald Kinderfonds te gaan voor meer informatie.

 

Spieren voor Spieren

Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Dat is ongeveer net zoveel als een vol voetbalstadion van AZ. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

 

Klik hier om naar de website van Spieren voor Spieren te gaan voor meer informatie.

Stichting Opkikker

Al vanaf 1995 organiseert Stichting Opkikker Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin ze door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is hun te gek, alles kan. Trots zijn ze op deze organisatiekunst, waarmee ze als duizenden gezinnen helpen en waarbij diezelfde hulp ook nog eens toegesneden is op de individuele gezinssituatie. 

Klik hier om naar de website van Stichting Opkikker te gaan voor meer informatie.

 

Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor familie die droomt van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Klik hier om naar de website van Villa Pardoes te gaan voor meer informatie.

 

Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord