Donatiebeleid

Voor de SuperHeroRun is Elefunds (initiatiefnemer) een samenwerking aangegaan met Mud Masters. Hierbij biedt Mud Masters SuperHeroRun de mogelijkheid om actievoerders te werven voor goede doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland.

 

Elefunds heeft uit eigen middelen een budget gestort op de rekening van Stichting Donatiebeheer Elefunds om SuperHeroRun op te starten. Deze kosten worden indien SuperHeroRun voldoende inkomsten gegenereerd heeft teruggestort op de rekening van Elefunds.

 

Voor de SuperHeroRun heeft Elefunds 10 goede doelen geselecteerd, waaruit actievoerders mogen kiezen om donaties voor te werven. Deze goede doelen zijn;

 

  1. CliniClowns
  2. Het gehandicapte kind
  3. Het vergeten kind
  4. KiKa
  5. Make-A-Wish Nederland
  6. Prinses Maxima Centrum Foundation
  7. Ronald McDonald Kinderfonds
  8. Spieren voor Spieren
  9. Stichting Opkikker
  10. Villa Pardoes


Inkomsten uit donaties

Van elke gedoneerde euro berekent Stichting Donatiebeheer Elefunds kosten om in de toekomst fondsenwervende evenementen en activiteiten te kunnen blijven ontwikkelen. De gelden die beschikbaar zijn worden voor 100% besteed aan nieuwe projecten. De kosten die Stichting Donatiebeheer Elefunds in rekening brengt zijn;

 

Kosten t.b.v. donaties

Elefunds heeft een eigen donatieplatform waardoor er geen kosten voor de donaties in rekening worden gebracht door een externe leverancier. Wel wordt er per donatie €0,40 incl. btw afgedragen aan administratiekosten en aan Mollie, de leverancier die het mogelijk maakt dat er via verschillende betaalmethodes betalingen kunnen worden verricht. Donateurs hebben de mogelijkheid om dit bedrag op zich te nemen om deze kosten over te nemen. Het verschil tussen vrijwillige bijdrage en de administratiekosten van donateurs wordt direct verrekend met de ontvangen donatie. Op het platform zal dit echter niet zichtbaar zijn. Daar wordt het brutobedrag van de donatie getoond.

 

Om de toekomst van de stichting te garanderen en te kunnen blijven investeren in nieuwe fondsenwervende evenementen of activiteiten worden de gemaakte kosten door Stichting Donatiebeheer Elefunds in rekening gebracht. De kosten per jaar bedragen 20% van de eerste €100.000,- aan ontvangen donaties. Vanaf € 100.000,- zal er een percentage van 15% worden doorberekend.

 

De donaties die geworven worden via SuperHeroRun.nl worden twee maanden na ieder evenement overgemaakt op de rekening van de goede doelen. Deze periode wordt aangehouden om actievoerder de kans te geven om hun inzamelacties af te ronden. 

 

Wil je meer weten over Stichting Donatiebeheer Elefunds? Kijk dan op de website van deze stichting.

Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord